ABD’de İngilizce eğitimine başvuru işlemi

İngilizce Programlarımıza başvurmak çok kolay!

Öğrenci vizesi başvurusu, okul değişikliği, vize statüsü değiştirme ve reinstatement (eski vize statüsüne geri dönme) konularında, rehberlik ve danışmanlığa ihtiyaç duduğunuz her yerde LADO'ya başvurarak gerekli profesyonel desteği alınız.

Size zaman tasarrufu sağlamak için kolay bir prosedür geliştirdik.

Öğrenci Vizesi (F-1)

ladito

Hayallerinize ulaşmak için sadece üç adım!

LADO'ya başvuru işlemi maksimum üç iş günü sürer. Vizenizi almak için seyahat planlarınızı lütfen iki veya üç ay öncesinden yapınız.

1 Belgelerinizi hazırlayınız

2 Başvuru işleminizi tamamlayınız

3 Vizenizi alınız

Belgelerinizi Hazırlayınız
İhtiyacınız olan sadece:

  1. Pasaportunuzun bir sureti
  2. Mevcut bakiyenizi gösteren banka dökümanınızın bir sureti

Sponsorunuz var mı?

  1. Eğer sponsorunuz Amerikan vatandaşı ya da ABD'de yaşayan (geçici veya devamlı) biri ise, sponsorunuzun I-134 formunu doldurması gerekir: http://www.uscis.gov/i-134
  2. Eğer sponsorunuz Amerikan vatandaşı ya da ABD'de yaşayan biri değilse, sponsorunuzun LADO'daki eğitiminizi finanse ettiğini belirten bir mektup yazması gerekir.
Başvurunuzu Tamamlayınız
Bizimle iletişime geçiniz veya başvuru formumuzu doldurunuz:

  1. 24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız
  2. Lütfen şu ödemeleri yapınız: 70$ Kayıt ücreti + 1.500$ Depozito
  3. Vize başvurunuz için gerekli olan I-20 belgenizi üç iş günü içinde hazırlayacağız.

Not: I-20 belgenizin ülkenize gönderilmesini isterseniz kargo ücreti mevcut olur.

Vize başvurunuz geri çevrilirse LADO, kayıt ücreti ve depozitonun tamamını size geri öder (Daha fazla bilgi için kayıt danışmanınızla iletişime geçiniz).

Vizenizi Alınız
I-20 belgeniz elinize geçtiğinde:

  1. 200$ SEVIS ücretini ödeyiniz ve I-901 formunu yazıcıda yazdırınız: https://fmjfee.com
  2. Ülkenizdeki ABD konsolosluğundan bir vize randevusu alınız
  3. Vizenizi alınız
  4. Seyahat ediniz!

Notlar:

  • Vize randevusuna götürülmesi gerekebilecek diğer belgeleri öğrenmek için konsoloslukla iletişim kurunuz. Konaklama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa lütfen buraya tıklayınız!
  • Seviye Belirleme Sınavımıza girebilmeniz için lütfen derslerinizin başlangıç tarihinden bir hafta önce geliniz. Pasaportunuzu getirmeyi unutmayınız.
  • SEVIS ve Vize ücretleri geri iade edilmez.
  • Şubelerimizin Seviye Belirleme Sınav tarihleri değişkendir. Adres ve şube bilgisine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

LADO'ya Geçiş Yapmak

ladita

LADO'ya geçiş yapmak sadece üç adımda mümkün!

Geçiş süreci çok hızlı sürer! Ders başlangıcından önce herhangi bir zamanda geçiş yapabilirsiniz.

1 Dökümanlarınızı hazırlayınız

2 Başvuru işleminizi tamamlayınız

3 Kayıt işleminizi gerçekleştiriniz

Belgelerinizi hazırlayınız
Tek ihtiyacınız olan:

  1. Pasaportunuzun bir sureti
  2. I-20 belgenizin bir sureti
  3. I-94 belgenizin bir sureti
  4. F1 vizenizin veya vize statünüzdeki değişim onayının bir örneği
  5. Mevcut bakiyenizi gösteren banka dökümanınızın bir örneği
  6. International Transfer formu. Lütfen buradan indiriniz: Arlington Campus, Washington DC Campus, Silver Spring Campus, Baldwin-Wallace Campus (Berea, OH)
Başvuru işleminizi tamamlayınız
Bizimle iletişime geçiniz veya başvuru formumuzu doldurunuz:

  1. 24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız
  2. International Transfer Formunun baş kısmını doldurunuz ve formu devam etmekte olduğunuz okula gönderiniz.
  3. Okulunuz, International Transfer Formunu LADO'ya email veya fax ile gönderecektir. "in status" olarak görünüyorsanız, belgeniz elimize geçtikten sonra 70$ kayıt ücretini ve 1 aylık okul ücretini ödeyiniz. Ücretler ve akademik takvim için buraya tıklayınız
  4. LADO, sizin için bir kabul mektubu düzenleyecektir. Bundan sonra okulunuz, SEVIS kaydınızı LADO'ya bırakacaktır.
Kayıt işleminizi gerçekleştiriniz
Kabul mektubunuz elinize geçtiğinde:

  1. LADO'ya geliniz, Seviye Belirleme Sınavına giriniz ve derslere başlayınız!

Not: Dersleriniz başladığında I-20 belgenizi talep etmeyi unutmayınız.

Şubelerimizin Seviye Belirleme Sınav tarihleri değişkendir. Adres ve şube bilgisine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

Vize Statüsünü Değiştirmek

ladito

Vize statünüzü değiştirmek sadece üç adımda mümkün!

ABD'de “in status” konumundaysanız ve vizeniz statü değişimine olanak veriyorsa bu süreç boyunca LADO size gereken desteği verecektir. Yapmanız gerekenler:

1 Dökümanlarınızı hazırlayınız ve bizimle iletişim kurunuz

2 Başvuru işleminizi tamamlayınız

3 Change of Status (Statü Değişimi) onayını alınız

Dökümanlarınızı hazırlayınız ve bizimle iletişime geçiniz

DSO ofislerimizden birinden randevu alınız (Nerede?: buraya tıklayınız), ve (*) dükümanlarınızı şubelerimizden herhangi birine getiriniz.

  1. Pasaportunuzun bir sureti
  2. Vizenizin bir sureti
  3. I-94 Formu: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/consent.html
  4. I-539 Formu: http://www.uscis.gov/i-539
  5. Neden ABD'de öğrenci olmak istediğinizi açıklayan bir mektup
  6. Mevcut bakiyenizi gösteren bir banka mektubu sureti (son üç ayın hesap hareketleri ile)

Sponsorunuz var mı?

  1. Eğer sponsorunuz Amerikan vatandaşı ya da ABD'de yaşayan (geçici veya devamlı) biri ise, sponsorunuzun I-134 formunu doldurması gerekir: http://www.uscis.gov/i-134
  2. Eğer sponsorunuz Amerikan vatandaşı ya da ABD'de yaşayan biri değilse, sponsorunuzun LADO'daki eğitiminizi finanse ettiğini belirten bir mektup yazması gerekir.
  3. Sponsorunuzun, işyerinden alacağı İngilizceye çevrilmiş bir mektubun aslını göndermesi gerekir. Bu mektupta tarih, sponsorun işinin mahiyeti, maaşı (US$ olarak) ve pozisyonunun devamlı mı yoksa geçici mi olduğu bilgilerinin yer alması gerekir.

Herhangi bir ödeme yapmadan önce lütfen kayıt ofisimizle görüşerek dökümanlarınızı gözden geçiriniz ve statü değişimine uygun olup olmadığınızı öğreniniz.

Not: Statü durumunuza göre daha fazla belge getirmeniz gerekebilir.

ABD'ye geldikten en az üç ay sonra ve I-94 formunuzun son geçerlilik tarihinden en az 45 gün öncesinde statü değişimine başvurabilirsiniz.

Başvuru işleminizi tamamlayınız
  1. Herhangi bir kayıt danışmanımızdan uygunluk onayı aldıysanız, lütfen başvuru formunu doldurunuz ve aşağıdaki ödemeleri yapınız:
  • 70$ kayıt ücreti
  • 240$ Change of Status işlem ücreti
  • 1.500$ depozito

2. Statü değişim başvurunuz için gerekli olan I-20 belgenizi, üç iş günü içinde biz hazırlayacağız.

Not: Change of Status başvurunuz geri çevrilirse LADO, depozito ve kayıt ücretini iade eder (daha fazla bilgi için kayıt danışmanınızla görüşünüz).

Change of Status (statü değişimi) onayı alınız
  1. 200$ SEVIS ücretini ödeyiniz ve I-901 formunun yazıcı çıktısını alınız: https://fmjfee.com
  2. Department of Homeland Security birimine ödenmesi gereken 370$'ı havale ya da banka çeki yoluyla ödeyiniz.
  3. Dökümanlarınızı USCIS'e gönderiniz:
    USCIS
    ATTN: I-539
    2501 S. State Highway 121 Business
    Suite 400
    Lewisville, TX 75067
  4. USCIS, başvurunuzu sonuçlandırıp posta yoluyla size bilgilendirme mektubu gönderecektir. USCIS'den onay mektubunu aldığınızda başvurunuzu yaptığınız şubemize geliniz ve Seviye Belirleme Sınavımıza girip okul kaydınızı yapınız!

Notlar:

    • SEVIS ve Department of Homeland Security ücretleri geri iade edilmez.
    • Şubelerimizin Seviye Belirleme Sınav tarihleri değişkendir. Adres ve şube bilgisine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız
    • Change of Status onayını almak 3-6 ay arası sürebilir (bazı durumlarda daha uzun da olabilir).
    • Başvurunuz onaylanırsa pasaportunuzun üzerinde vize pulu yer almaz ve ABD'den ayrılırsanız (F-1) öğrenci vizesine başvurmanız gererekir.

Reinstatement

Reinstatement nedir?
Reinstatement, size yeniden geçerli bir F-1 vizesi alma olanağı sunar. Sadece şu durumlarda reinstatement için uygun olabilirsiniz:

  • 5 aydan daha uzun süre boyunca statünüzün dışında kalmadıysanız (sıradışı şartlar oluşmuşsa ayrıcalık durumu oluşur)
  • Tam zamanlı bir kursa halen kayıtlıysanız veya kaydolmayı düşünüyorsanız
  • Statü ihlalinin kontrolünüz dışında gelişen durumlardan kaynaklandığını belirleyebilirsiniz
  • Yasadışı olarak bir işte çalışmadıysanız
  • Tam zamanlı bir eğitimi karşılayacak yeterli finansal dökümanlar sunabilirseniz
  • Geçmişinizde tekrarlanmış ihlaller yoksa
  • ABD'de herhangi bir yerden sınır dışı edilebilir bir durumunuz yoksa

Vizeye İhtiyacım Yok

ladito

Sadece iki adımda İngilizce hedeflerinize ulaşın!

LADO'ya başvurmak oldukça kolay. Temsilcilerimizden biri, sizin için en doğru programı bulmada yardımcı olacaktır.

1 Bizimle iletişime geçiniz ya da başvuru formumuzu doldurunuz

2 Şubelerimizden birini ziyaret ediniz, Seviye Belirleme Sınavına giriniz ve kayıt işleminizi gerçekleştiriniz

Not: Şubelerimizin Seviye Belirleme Sınav tarihleri değişkendir. Adres ve şube bilgisine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

Baldwin Wallace Üniversitesi kampüsünde LADO'ya başvurmak

ladito

Üniversite kampüs deneyiminin tadını çıkarın!

Baldwin Wallace Üniversitesi kampüsünde yer alan LADO'ya başvurmak için lütfen buraya tıklayınız.

İngilizceyi, LADO'yla BW Üniversitesi Kampüsünde Öğrenin

Hayallerini erteleme

Bu süreç boyunca size rehberlik edeceğiz!
Hemen başvur

Start here!

 

Become a member of our family!

In less than 24 hours you will be contacted from us

Number
+1 (703) 864-6486

 

Add LADO info to Contacts

You have Successfully Subscribed!